Het Huis van de Mijnsite en de Mijnsite

Rue du Chemin de Fer, Plombières, Wallonie, Belgique

Fermé

Lundi
Fermé
Mardi
Fermé
Mercredi
Fermé
Jeudi
Fermé
Vendredi
Fermé
Samedi
Fermé
Dimanche
Fermé

Het Huis van de MIjnsite en interpretatiecentrum van Plombières (Maison du Site Minier)


Gebouwd in 1645, is het een van de oudste huizen van de gemeente en herbergt een klein interpretatie centrum van de geschiedenis van Plombières en zijn natuurreservaat. Het dak en de gevels werden in 1982 onder monument bescherming gesteld en volledig gerenoveerd in 2007 met dezelfde materialen, maar met behulp van moderne technieken die het zijn authenticiteit geeft. U vindt er het informatie centrum voor toeristen zoals alle informatie over de bezienswaardigheden van de regio, de manifestaties of zelfs toeristische kaarten.

Bij het Huis van de Mijnsite vertrekken twee bewegwijzerde wandelingen. Via deze wandelingen maak je kennis met de geschiedenis van deze omgeving en wandel je door het natuurreservaat. Er worden twee varianten aangeboden, 1.7 km of 3 km. 


Gratis toegang - Dieren toegestaan - Duur van de visite tussen 30 en 45 minuten.

 

Openbaar vervoer :

  • Buslijn TEC - www.infotec.be - Lijn 710 (vanaf het station van Welkenraedt 22 minuten)
  • Station van Welkenraedt - www.belgianrail.be
  • Met de auto : E40 - uitrit Battice - N3 - N613
  • Parking - eco-parking - Rue du Casino-4851 Plombières (+- 200 meter te voet) of naast het Huis van de Mijnsite.

 

Huis van de Mijnsite (Maison du Site Minier)

Rue du Chemin de Fer 25

4850 Plombières

tourisme@plombieres.be - officetourisme@plombieres.be


De Mijnsite van Plombières


De mijnsite van Plombières is vandaag een natuurreservaat. Het gebied wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van graslanden op zinkhoudende bodem. De graslanden op zinkhoudende bodem, stille getuigen van de vroegere mijnactiviteit, zijn milieus die een heel bijzondere fauna en flora herbergen. De planten die hier groeien zijn soorten die enkel voorkomen op bodems met zink of andere zware metalen in het substraat. Hun verspreiding in Europa is heel beperkt. Daarom zijn verschillende van deze soorten endemisch. Het zinkviooltje is de meest representatieve soort.


De mijnsite geeft ook toegang naar de Lijnen 38 en 39 van het RAVeL-netwerk voor fietsers, wandelaars en ruiters. Door het reservaat loopt ook de ‘Geuldalroute’ ‘Via Gulia’. Deze routes zijn te vinden in de rubriek ‘Wandelingen’.

Vrije toegang het hele jaar door.