Navigation

Vous êtes ici : Accueil / Ontspanning / Toerisme / Plombières Toerisme / Ontdekken / Natuur en landschappen / Het Drielandenpunt
Actions sur le document
Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir

Het Drielandenpunt

Het drielandenpunt

Verbindingspunt van drie grenzen : België, Nederland en Duitsland (en van 1816 tot 1915 een vierde grens met het territorium van ‘Neutraal Moresnet – vandaag Kelmis).

Aan de voet van de toren bepaalt de grenspaal 193 het echte drie landen punt (=het monument genoemd ‘de drie grenspalen’ met zijn drie letters ‘B’ voor België, ‘D’ voor Duitsland, ‘NL’ voor Nederland,) en is het hoogste punt van Nederland – 322.5 meter.   De drie grenspalen die zich op de locatie bevinden hebben een symbolische betekenis en zijn alle drie op nederlands gebied.

De toren Baudouin met zijn 50 meter hoogte is een imposante verschijning in deze betoverende landschap.

Een glazen lift brengt bezoekers in een mum van tijd naar het panorama ruimte, waar een adembenemend uitzicht wacht. De panorama's over België, Nederland en Duitsland zijn uniek. De Wilhelmina toren biedt ook een uitzonderlijk uitzicht op bossen en platteland.

Door de schitterende omliggende bossen loopt een indrukwekkend netwerk van wandelwegen waar u urenlang kunt genieten van de fauna en de flora.

Bezoek ook het grootste labyrint van Nederland, geniet van de gratis speeltuin toegankelijk het hele jaar door, of ga lekker iets eten of drinken of geniet op een terras van het moment.

Openingstijden Baudouin toren : van april tot december alle dagen van 11.00 tot 18.00 uur, van januari tot maart alleen het weekend.     Gesloten bij slecht weer.

Route des Trois Bornes

    4851 Gemmenich