Navigatie

U bent hier: Home / Ontspanning / Toerisme / Plombières Toerisme / Ontdekken / Musea / Commemoratie museum - Amerikaans kerkhof / Museum van de commemoratie - Amerikaans kerkhof
Document acties

Museum van de commemoratie - Amerikaans kerkhof

Het museum van de commemoratie van het Amerikaans kerkhof van ‘Henri-Chapelle’ in Hombourg

Uiterst rechts van de zuilengalerij ontvangt de museumzaal de bezoekers met grote muurkaarten die de verschillende offensieven tonen van de geallieerden tijdens hun herovering van Europa. Naast informatie over de begraafplaats, vinden bezoekers ook een register dat ze naar eigen keuze kunnen signeren.

Van op de esplanade heeft men een prachtig uitzicht op het Land van Herve.

Dit militaire kerkhof dat zich uitstrekt over een oppervlakte van 23 hectare werd opgericht in september 1944 door de eerste Infanteriedivisie van het Eerste Amerikaans Leger. De constructie van het kerkhof en van het Gedenkteken werd beëindigd in 1960. 7.989 Amerikanen die sneuvelden tijdens de opmars van het 1ste Leger door het noorden van Frankrijk, België, Nederland, Luxemburg en Duitsland en tijdens de verschrikkelijke « Slag om de Ardennen » in de winter van 1944-1945 vonden in deze necropolis hun laatste rustplaats.

 www.abmc.gov

Openingsuren : alle dagen van 9.00 tot 17.00 uur – gesloten op 25/12 en op 1/1