Navigation

Vous êtes ici : Accueil / Ontspanning / Toerisme / Plombières Toerisme / Ontdekken / De wandelingen / Lijn 38 - RAVel / Lijn 38 - RAVel
Actions sur le document
Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir

Lijn 38 - RAVel

Lijn 38 - RAVel (autonoom Waals net voor traag verkeer)

De Lijn 38 (40 km) is een oude spoorlijn die het Land van Herve doorkruist en die ooit Chênée met Plombières verbond. Weg van het wegverkeer biedt de Lijn 38  veiligheid aan haar gebruikers of op asfalt (van Vaux-sous-Chèvremont tot Melen) of sintelpad (van Melen tot Plombières). U ontdekt er een streek met afwisselende landschappen, gevarieerde vegetatie, gebouwen, oude getuigen van het verleden. De Lijn 38 is geïntegreerd in het RAVel-netwerk en is het uitgegroeid tot een van de mooiste groene wegen van België gereserveerd voor wandelaars, ruiters en fietsen.

Meer informatie over Lijn 38  :     

Lijn 39

De Lijn 39 is ook een oude spoorlijn en is en ‘Pre-RAVel’ en is functioneel van Montzen tot Gemmenich op ongeveer 9 km via het centrum van Plombières. In Plombières ontmoeten zich de Lijn 38 en de Lijn 39. Lijn 39 begint bij de weg ‘Birken’ in Montzen en gaat tot Gemmenich via Moresnet en door het centrum van Plombières en de mijnsite (onder de viaduct van Moresnet is er een afslag naar La Calamine). Bij de kruising van de Lijn 38, gaat de Lijn 39 door naar Gemmenich waar u het Drielanpunt kunt bereiken.